8ste Zorgsymposium Aalst.

WANNEER ?
22/09/2016 - 09:00
LOCATIE

CC De Werf in Aalst.

8ste Zorgsymposium Aalst.

Tijdens de 8 ste editie van het Zorgsymposium laten we - hoe kan het ook anders - het licht schijnen op innovatie in onze sector. Op 22 september komen we opnieuw samen in Aalst voor een dag vol inspiratie. 

De voormiddag zal in het teken staan van de Zorg Proeftuin AIPA, in de namiddag laten we een aantal experten aan het woord rond financiering in de zorg.

 Gezien de maatschappelijke en budgettaire veranderingen stellen we die dag de vraag hoe we de ideeën die groeiden in de afgelopen jaren succesvol kunnen plukken en omzetten in het werkveld.  Niemand met een beter helikopterzicht dan Peter Degadt om ons een algemeen kader van de situatie in het zorglandschap te schetsen. Waar liggen de uitdagingen en opportuniteiten om de kwaliteit van onze zorg te garanderen en innoveren?

Uiteraard heeft Birgit Morlion als coördinator van alle Vlaamse zorg proeftuinen bij iMinds - hét innovatiebad - een zicht op het potentieel dat we hebben om dingen te laten ontspruiten. Het Aipa-verhaal wordt ingeleid door Sarah Smeyers en Ilse Uyttersprot. Een aantal projecten geven een pitch van wat ze hebben gerealiseerd tijdens hun onderzoeken en wat de praktische toepassingen zijn. 

Check zeker de website voor het volledige programma! (Alvast een tipje van de sluier: Peter Degadt & Jo Vandeurzen…)