Gebruikerscommissie InnovAGE 3/12/2015

WANNEER ?
03/12/2015 - 12:30
LOCATIE

Locatie: Woonzorgcentrum Ter Putkapelle - Bosstraat 13, 3012 Wilsele

Gebruikerscommissie InnovAGE 3/12/2015
 

Beste,

Op 3 december is het weer tijd voor 'innovatie in de ouderenzorg'. InnovAGE organiseert een innovatieve brainstorm over de projecten. Warm uw creatieve spieren alvast op want u krijgt de unieke kans om de projectpartners te ontmoeten en samen richting te geven aan mogelijkheden en uitdagingen in de ouderenzorg. 

Wij hebben uw kennis, ervaring en feedback nodig tijdens de brainstormsessie. Bij welk team wilt u uw creativiteit de vrije loop laten?

Brainstorm: creatief samenwerken aan innovaties


Brainstorm 1. Therapietrouw

De memopatch is een pleister die trilt als het tijd is om medicatie in te nemen, zodat u dit niet vergeet. Zou u de memopatch gebruiken? Hoeveel zou u betalen voor deze pleister? Mogen uw arts en apotheker bericht krijgen als u uw pillen vergeet?

Brainstorm 2. Prototype tremorbestek

Bevende handen kunnen dagelijkse handelingen bemoeilijken. Trillende handen kunnen eten met bestek enorm lastig maken.  Studenten hebben een prototype van bestek ontwikkeld dat het effect van tremor opheft. Voldoet dit aan uw wensen? Zou u dit gebruiken? Hoeveel wilt u betalen voor dit hulpmiddel?

Brainstorm 3. Valdetectie

Ingenieurs testen valdetectiesystemen die alarm geven bij een val en onthouden hoe vaak een persoon (bijna) valt. Deze informatie kan gebruikt worden om de zorgverlening te veranderen en verbeteren. Wat mogen ze met deze informatie doen? Wie mag deze informatie krijgen? 

Brainstorm 4. Beeldcommunicatie

Zorgbehoevende ouderen worden vaak geconfronteerd met isolement en vereenzaming. Een beperkt of fysiek onbereikbaar sociaal netwerk maakt het vaak zeer moeilijk om regelmatige sociale contacten te onderhouden. Dankzij een tablet computer met een aangepaste beeldlicentie en interface (beeldscherm) kunnen zij in contact blijven met hun sociale netwerk. Hoe kan dit uitgewerkt worden zodat we ook de doelgroep zonder technische ervaring en kennis bereiken? 

Programma & Locatie


Wanneer: donderdag 3 december 2015

Programma:

12:30u - Ontvangst met broodjeslunch
13.00u - Welkomstwoord
               Stand van zaken InnovAGE en de zeven projecten
               Brainstormtafels
               Vooruitblik op 2016
15.30u - Receptie
16.00u - Einde

Locatie: Woonzorgcentrum Ter Putkapelle - Bosstraat 13, 3012 Wilsele
(Locatie in Google Maps)


www.innovage.be/inschrijvingsformulier-5de-gebruikerscommissie

Inschrijven kan via onze website
Wenst u meer informatie?
Contacteer Jessica Hekking (jessica.hekking@innovage.be).

Bekijk onze kalender om meer te weten over de events van InnovAGE en partners en andere interessante events in innovatie en ouderenzorg.

Wij kijken er alvast naar uit u te ontmoeten.

Een innovatieve groet,
het InnovAGE team

Website
LinkedIn
Onze adresgegevens
 
SEL GOAL - Maria Theresiastraat 63a - 3000 Leuven

Copyright © 2015 InnovAGE, All rights reserved. U ontvangt deze nieuwsbrief als partner of geïnteresseerde van InnovAGE. Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen, reageer dan op dit bericht met de vermelding 'uitschrijven'.