Gezocht: ouderen voor inbreng van ervaring!

Het openbare leven door de bril van 65+’ers

Meedenken over de toegankelijkheid van het openbare leven in Aalst? Suggesties over de openbare ruimte en de dienstverlening? Mee in kaart brengen waar het beter kan? AIPA zoekt mensen ouder dan 65 jaar die vanuit hun ervaring willen meewerken aan de toegankelijkheid van Aalst. Een bezoekje aan De Werf, een wandeling over voetpaden en pleinen, de wekelijkse markt afstruinen, de loketten van de stad…

Aanpassingen aan woningen

Nadenken over je huis en hoe je hier je leven lang in kan blijven wonen? Welke aanpassingen zijn nodig om comfortabel in eigen huis te blijven wonen, ook als je meer hulp nodig hebt?

Met jouw ervaring gaan we aan de slag om nieuwe dingen uit te denken en uit te testen, zodat je langer thuis kan blijven.

Wil je je ervaring delen of testen in je eigen woning? AIPA is op zoek naar mensen die zo lang mogelijk in hun eigen huis willen blijven wonen en die daarom willen mee denken aan nieuwe oplossingen om dit mogelijk te maken én deze oplossingen ook in hun thuissituatie willen uitproberen.

Als het je bevalt, dan kan je de oplossing houden. Ben je niet tevreden, dan neemt AIPA het weer weg.

⇨ AIPA zoekt mensen die een bezoek willen brengen aan de demowoning van de toekomst in Poperinge. Hier krijg je een begeleide rondleiding, lunch en daarna wordt gevraagd naar jullie mening over de demowoning. Deze bezoeken gaan door op 8 april en 22 april.

Ouderen behoefte onderzoek

AIPA zal ook starten met een ouderenbehoefteonderzoek, een wetenschappelijke studie van de Vrije Universiteit Brussel dat peilt naar de behoeften van senioren in de gemeente. Deze studie bestaat uit een vragenlijst die ze willen afnemen bij +/- 800 senioren. Hiervoor zijn ze op zoek naar vrijwilligers om deze vragenlijsten af te nemen.

Vrijwilligers

Wil je deel uitmaken van het platform en meewerken om testen te begeleiden, vragenlijsten af te nemen, deelnemen aan workshops? We zijn op zoek naar helpende handen om AIPA een succes te maken.

Wil je aan een van deze projecten meewerken, meedenken en/of testen, wil je graag meedoen aan algemene enquêtes rond levenslang thuis wonen?

Schrijf je in via:
0800/18 888
www.aalst.be/aipa