Inspiratiedag Natuur & Welzijn

WANNEER ?
23/04/2015 - 13:00
LOCATIE

Dilbeek 

PLATFORM
Inspiratiedag Natuur & Welzijn

Donderdag 23 april, Dilbeek, 13-17u

(foto: Klim vzw)

Inschrijven en programma? zie verder

Natuurpunt organiseert voor de eerste keer in Vlaanderen een Inspiratiedag Natuur en Welzijn. De link is duidelijk, maar nog te weinig zichtbaar. Op deze dag beschrijven onderzoekster Jolanda Maas, ecologieprofessor Hans Van Dyck en geluksschrijver Leo Bormans de vele linken en wetenschappelijke achtergrond, komen tal van voordelen en goede voorbeelden aan bod, zoeken we samen naar hoe het beter kan, en willen we vooral een bloeiend netwerk zien ontstaan tussen de natuur- & welzijnssector, twee natuurlijke partners. Minister Jo Vandeurzen sluit de dag af met een politieke reflectie.

Voor wie?

Mensen uit de brede natuur- en welzijnssector, zoals artsen(verenigingen), therapeuten, mutualiteiten, zorgcentra en ziekenhuizen, jeugd(zorg)werking, natuurbeschermers, onderzoekers, overheden of beleidsmakers uit beide domeinen.

Wat gebeurt er nu al?

Op veel plaatsen borrelen al inspirerende initiatieven op: in Dessel is er een natuureducatieve zorgtuin door en voor bewoners van een zorgcentrum,  psychiatrische patiënten in Geel komen tot rust in een stiltetuin, Meise heeft eennatuurlijke fit-o-meter in de natuur, op www.pimpjespeelplaats.be ontdek je hoe scholen en gemeentes creatiever kunnen worden met speelgroen, en in Nederland zijn de biowalks voor patiënten onder medisch toezicht al populair. Daarnaast zijn er ook samenwerkingsvoorbeelden met vele steden en gemeentes, armenorgansaties, jeugdzorg, therapie, ziekenhuizen, Samenlevingsopbouw, ocmw's, enz.   

Eén van de Natuur & welzijn-successen is het prikkelpad in Beringen:

Contact