Michel (76) danst rock 'n roll

De zes Zorg Proeftuinen in Vlaanderen geraken op volle speed!

Dat bewijst een goed gevulde agenda van activiteiten die elke proeftuin aanbiedt voor zijn deelnemers.

Eén van deze activiteiten zijn co-creatiesessies met het panel van de Zorg Proeftuinen.

Het Program Office, een begeleidingsorgaan dat de Proeftuinen ondersteunt in communicatie en proeftuinmethodologie, begeleidt de Proeftuinen momenteel met het aanleren van juiste technieken voor deze co-creatiesessies.
Ook het KIO, wetenschappelijk consortium en het andere begeleidingsorgaan, verleent hun steun.

Om het eenvoudig toe te lichten: tijdens een co-creatiesessie gaan mensen met elkaar in gesprek over een bepaald thema, bv de "ideale" invulling van de oude dag of welke producten en diensten het leven aangenamer zouden kunnen maken. Deze sessie gebeurt via bepaalde stappen en methodieken. 

Zulke co-creatiesessies leveren meer op dan enkel en alleen een gezellige namiddag voor de deelnemers. 
Feedback die dan gecapteerd wordt, is voor de onderzoekers van de projecten binnen de Zorg Proeftuinen waardevolle en essentiële input om verder te kunnen sleutelen aan hun producten/diensten of processen. 

De 112 organisaties van de Zorg Proeftuinen hebben immers allemaal één zelfde droom: mensen die ouder worden zo lang mogelijk te laten thuis wonen en samen ontdekken hoe dit het beste kan. 

Dat 60plussers deze zoektocht ook echt gewoon heel leuk vinden mocht het Program Office ondervinden toen ze op een doordeweekse dag met hun filmploeg binnenstapte in het dienstencentra de Zeelbaan in district Merksem, waar een co-creatie sessie aan de gang was. 

Enkele sfeerbeelden kan je bekijken in deze korte video van 3 minuten.